הרצאות מרתקות מטובי המרצים בארץ, סדנאות יצירה, סיורים מיוחדים, מגוון חוגים וחברה טובה- אזרחים ותיקים? עיריית חדרה דאגה לכם לינואר חם וגדוש פעילויות תרבות, וריכזה עבורכם את שפע הפעילויות בחוברת אירועים דיגיטלית, לפי אזורים, שיהיה לכם הכי קרוב ומעניין | לחוברת האירועים כנסו לקישור: https://bit.ly/3JzTWt1
כהרגלה בקודש, 'הקתדרה של חדרה', הממוקמת במרכז הפנאי בית אליעזר, מספקת שפע של עניין, בעיקר לקהל המבוגרים החדרתי, עם שפע של הרצאות איכותיות במגוון נושאים ועם מיטב המרצים, לאורך השנה כולה. הקתדרה פותחת את שנת 2022 עם הרצאות פרונטליות או בזום, ביניהן הרצאתו של אילן אוסטפלד, יועץ תקשורת ואסטרטגיה בכיר, שנולד וגדל בחדרה ומגיע לראשונה להרצאת אורח ב'קתדרה של חדרה' בנושא התקשורת בישראל, תמונת מצב, מאפיינים ומגמות, הרצאתו של ד"ר טל סיינס, בעל דוקטורט ממכון וויצמן למדע בגנטיקה מולקולרית, שיגיע לקתדרה להרצאה מרתקת על הקלטת חלומות וקריאת מחשבות שלנו ושל האנשים הסובבים אותנו, ירון קרשאי יגיע להרצאה ססגונית מבחינה ויזואלית ומוזיקלית כאחד, בנושא מוזיקה קלאסית- בגובה העיניים, ועוד שלל הרצאות מגוונות, אליהן תוכלו להירשם באתר פנאי העיר חדרה או במרכז פנאי בית אליעזר.
במסגרת תכנית 'קהילה לדורות', שהחלה לפעול בשכונת גבעת אולגה בשנת 2018, במטרה לבנות קהילה וליצור מסגרת חיים בטוחה, מכילה, אפקטיבית ויישומית, אשר תשפר את איכות החיים של התושבים הוותיקים בעיר, תוך יצירת תשתית המקדמת ערכים של שותפות, מעורבות ושייכות של התושבים, מתקיימת פעמיים בשבוע פעילות התעמלות בחוף הים בגבעת אולגה, בהנחיית ענת ארגמן. הפעילות מתקיימת בימי ראשון ושלישי בשעה 8:00 בבוקר. במסגרת התכנית, התושבים הותיקים בחדרה מוזמנים ליהנות גם מפעילות 'שני בתרבות', המציעה את מיטב ההרצאות בכל יום שני, כוס קפה, עוגה וחברה טובה, במחיר מסובסד של 10 שקלים.
מרכז הפנאי האזורי 'רעים', מזמין את האזרחים הותיקים בחדרה למגוון פעילויות מהנות, ביניהן חמישה מפגשים של סדנת אומנות בעיסת נייר במחיר מסובסד, סיור והדרכה בחווה החקלאית, בשיתוף עם משטרת ישראל והשיטור הקהילתי (הכניסה ללא עלות ובהרשמה מראש), סדרת הרצאות בשיתוף משטרת ישראל והשיטור הקהילתי ביניהן הרצאות בנושאים כגון פעילות משטרת ישראל במשפט אייכמן, אתגרים ראשונים ממשטרת היישובים העבריים לצה"ל, משטרת ישראל במלחמת המפרץ ועוד, שיעורי תנ"ך עם הרב חגי ונטע וינברג ללמידה חווייתית בכל יום ראשון, ושלל חוגים למבוגרים ביניהם חוגי ספורט, ריקודי עם, יוגה ואפילו היפ הופ.
גם היכל התרבות 'רנה שני' מצטרף לחגיגת האירועים לאזרחים הותיקים בחדרה, ומציע לכם לצפות בסרטי קולנוע המוקרנים באולם בימי שישי, ובינואר יוקרן הסרט 'גלגל המזלות'.
עבור שורדי השואה מתקיימות מגוון פעילויות במרכזים השונים, ביניהם 'מרכז תרבות בית צבי', לשורדי שואה, המציע חוגי ספורט, חוג טניס שולחן, קבוצות תמיכה חברתית ומפגשים על קפה, ב'קפה בריטניה' שבמרכז היום בגבעת אולגה, מתקיימים חוגים, הרצאות וטיולים בכל יום שלישי באחר הצהריים, ובמועדון 'מופ"ת' לניצולי שואה בבית אליעזר, מתקיימים גם כן חוגים, הרצאות, ארוחות משותפות וטיולים מהנים בימי ראשון, שני, שלישי וחמישי.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".