פרויקט שדרוג רחוב הנשיא ממשיך: ראש העיר אישר את היציאה לשלב ב'
מאת: ראובן יגיל יום ראשון,
16 בינואר 2022, 14:52
רחוב הנשיא שינה את פניו, זאת במסגרת תכנית מקיפה להחייאת מרכז העיר הכוללת שדרוג חזותי של אזורי המסחר והפיכת רחוב הנשיא למרכז בילוי ופנאי | לקראת השלמת העבודות במקטע הראשון שבין הרחובות רוטשילד לגיבורים, הגיע ראש העיר לסיור במקום והודיע כי בקרוב יחלו העבודות בחלקו השני של הפרויקט, שיתבצע במקטע הרחוב שבין רחוב הגיבורים ועד לרחוב ירושלים
רחוב הנשיא כפי שלא הכרתם: השלב הראשון בפרויקט שדרוג רחוב הנשיא במקטע הרחוב שבין רחוב 'רוטשילד' לרחוב 'הגיבורים' משני צדיו של הרחוב, מגיע לסיום בימים אלה. הפרויקט החדשני שכמותו לא נראה בחדרה בעבר, שם דגש על שיפור סביבתי של הרחוב עבור הולכי הרגל וחיזוק בתי העסק לאורכו, זאת בהתאם למדיניות ראש העיר, הרואה חשיבות עליונה בהחייאת מרכז העסקים, המהווה את עמוד השדרה העירוני. לקראת השלמת העבודות במקטע הראשון, הכוללות אלמנטים עיצוביים ייחודיים המיועדים הן לנוחות באי הרחוב והן למראה אסתטי, מזמין ומודרני, תאורה אדריכלית, גינון ועוד, הגיע ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, לסיור במקום יחד עם אנשי המקצוע בפרויקט וכן עם חבר המועצה והממונה על תיק העסקים שי ברכה, המוביל את מדיניותו של ראש העיר גנדלמן בפרויקט זה, שמשנה את חוויית השהות והבילוי ברחוב ואף צפוי להגדיל את הפעילות האורבנית המתקיימת בו ולהשפיע על האטרקטיביות של האזור.
ראש העיר מבקר באזור העבודות (צילום: דוברות העירייה)
במהלך הסיור, הודיע ראש העיר גנדלמן כי עיריית חדרה מתכוונת להתחיל את השלב הבא בפרויקט החשוב בהקדם. השלב הבא בפרויקט כאמור, המתבצע בהובלת אגף שפ"ע בניהולו של בוריס קוסינובסקי, יתמקד במקטע רחוב הנשיא שבין הרחובות 'הגיבורים' ו'ירושלים' משני צדי הרחוב, וימשיך באופן אורגני את השלב הראשון בפרויקט.
קטע משודרג באחוב הנשיא צילום: דוברות העירייה
לא ניתן להתעלם ממראהו המודרני של רחוב הנשיא המשודרג, בו שולבו אלמנטים עיצוביים כגון ריהוט רחוב ומתחמי ישיבה הצבעוניים, הצללות שהותקנו לאורך הרחוב, גינון מעוצב בצמתי הרחובות, תאורה אדריכלית והחלפת המדרכות הקיימות. בנוסף, בשבוע שעבר, לקראת השלמת העבודות במקטע הראשון, הותקנו גם שני פסלים מעוצבים המשלבים בתוכם גם אלמנטים של תאורה ברחוב. האחד הותקן בצומת הרחובות הנשיא ורוטשילד, והשני הותקן בצומת הרחובות הנשיא והגיבורים.
השדרוג החזותי של רחוב הנשיא מתבצע במקביל לשורת צעדים אותם הובילה העירייה במטרה לעודד את המגזר העסקי, המהווה מנוע צמיחה מהותי לעיר, ביניהם שדרוג הכניסה למרכז העיר מרחוב הרב עובדיה יוסף, הרחבת מרכז העסקים הראשי, הכשרת מקומות חניית אקספרס ועוד, זאת בייחוד לאור תקופת הקורונה הממושכת, שהביאה להפחתה משמעותית בתנועת הלקוחות באזור ופגעה בעסקים רבים.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".