זיגדון: "אני מסיים את תפקידי מפני שאין לי אמון בכוונות וביכולת של ההנהלה הזמנית. אני מסיים את תפקידי מפני שאני חושב שנגרם עוול אישי וציבורי לראש העירייה הנבחר, צביקה
גנדלמן. אישי, מפני שאינני מכיר עוד פוליטיקאי ישר דרך ממנו"
מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון התבפט היום מתפקידו בתום 8 שנים מאז נכנס לתפקיד. במתב ששלח זיגדון לעובדים נכתב: "אני מסיים את תפקידי מפני שאני חושב שנגרם עוול אישי וציבורי לראש העירייה הנבחר, צביקה גנדלמן. אישי, מפני שאינני מכיר עוד פוליטיקאי ישר דרך ממנו. ציבורי, מפני שרק תושבי העיר יקבעו מי יעמוד בראשם ולא מניפולציות פתלתלות.
אני יודע שאחרי לכתי יהיו כאלו שיאמרו 'ברוך שפטרנו' ויהיו כאלו שיצרו על כך. הראשונים, המכנה המשותף שלהם הוא שיושר, יושרה וניהול מקצועי הם לצנינים בעיניהם והשניים ששמו בי את תקוותם ומבטחם להנהיג את המערכת העירונית המקצועית. צר לי שאני מאכזב חלק מהאנשים היותר טובים בעירייה.
אני גאה לסיים שמונה שנות שירות כמנכ"ל העירייה תחת הובלתו של ראש העיר הנבחר. אני גאה בהישגים הביצועיים והניהוליים. בשמונה שנים האחרונות חדרה פרחה ושגשגה. העיר שודרגה במעמדה הסוציו – אוקןנומי ואף נהנית מהגירה חיובית משמעותית. העירייה הקימה, תמכה, סייעה ובנתה למעלה מ 120 מיזמים פיסיים כמו מוזיאון הרפואה, אנרבוקס, אקו פארק, בית ספר
מכיל, טיילת הים ועוד. מיזמים בהיקפים של למעלה ממיליארד ₪.
אני גאה בהישגים הניהוליים של העירייה שהתבטאו בהפיכתה מעיר גרעונית לעיר איתנה פיננסית. מהכרה בעצמאות העירייה בסמכויות משאבי אנוש, בדרך להכרה בוועדה המקומית כעצמאית, בקבלת מגן השקיפות ועם סיכוי גבוה לזכות בשנה הקרובה בפרס החינוך הארצי. כל הישג כזה, בפני עצמו הוא 'אוסקר' בתחומו. השילוב של כולם מצביע על ניהול מקצועי, מתוכנן ומוקפד. זאת, תוך שמירה על טוהר המידות ועם רמת ביצוע מסיבית.
אני גאה התנהלות על פי חוק, מנהל תקין ושכל ישר. אני גאה על התנהלות ללא משוא פנים תוך שמירה ואיזון של האינטרס הכללי העירוני למען תושביה ובעלי העסקים שבה. הדרך היא עוד ארוכה ולא עלינו המלאכה לסיים. יש עוד הרבה דברים לעשות בעיר ואת היסודות והמסגרת הנחנו בעיצוב וגיבוש תכנית אסטרטגית לשנת 2050 והפיכתה של העיר חדרה לעיר חוף מטרופולינית
מובילה.
אני מודה לראש העיר הנבחר, צביקה, על ההזדמנות והאמון שנתן לי לנהל את העירייה על פי מדיניותו והובלתו. אני מודה למנהלי האגפים והמחלקות, שימשיכו לבנות ולפתח את העיר. אני מודה לצוות התומך הקרוב שסייע לי ביצירת סביבת עבודה איכותית ומעל הכל עובדי העירייה, שרוב רובם, עובדים מסורים שמשרתים את הציבור באמונה, ואילולא אתם – כל ההישגים העירוניים לא היו מגיעים לעולם.
בנימה אישית. לפני 52 שנה, בגיל 14 ,עזבתי את ביתי ומשפחתי ויצאתי לדרך עצמאית וציבורית שמסתיימת כעת. אני שב לחיק משפחתי המתרחבת למקום ולאנשים שאני אוהב ושאני יודע שיחזירו אהבה שאינה תלויה בדבר."
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".