עיריית חדרה פתחה הבוקר את מוסדות החינוך וגני הילדים באכיפה מוגברת של כל כוחות השיטור והפיקוח העירוניים. משטרת ישראל מתגברת את הנוכחות המשטרתית במקומות המרכזיים בעיר כדי להחזיר את תחושת הביטחון
עיריית חדרה מפעילה קו סיוע המאויש על ידי פסיכולוגים ועובדים סוציאליים מהשירות הפסיכולוגי ואגף הרווחה לתת מענה לתושבים החשים חרדה בין השעות 8:00-15:00 במספרים 04-6303236 | 04-3606667 ומהשעה 15:00 במוקד העירוני 106.
בדיון משותף עם הנהלת המחוז במשרד החינוך הונחו הצוותים החינוכיים לפתוח את היום בשיח חינוכי עם התלמידים והתלמידות להפגת חששות ועידוד רוחם. זה זמן חשוב להעברת מסרים מחזקים ומאוזנים.
מ״מ ראש העיר בפועל, ניר בן חיים:
״הלב שלנו הבוקר עם המשפחות השכולות שאיבדו את יקיריהם אמש בפיגוע הקשה ואנו שולחים ברכת החלמה מהירה לפצועים.
תגברנו הבוקר את כוחות הביטחון במוסדות החינוך, גני הילדים ובמקומות המרכזיים בעיר כדי להחזיר לתושבי חדרה את תחושת הביטחון. חדרה חזקה ביחד״.
בן חיים במהלך סיור במוסדות החינוך (צילום: דוברות העירייה)
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.