הודות לתושיה של הרופאים הם הצליחו ליילד את התינוק בניתוח קיסרי חירום והצילו את חייה של תמי כשהגיעה לבית החולים במצב קריטי לאחר שהחלה לפתע להרגיש כאבי בטן חזקים, סחרחורת ועילפון
במשך 45 דקות הייתה תמי לבני צור, בת 37 מזיכרון יעקב, במצב בין חיים למוות. בעודה בשבוע 37 להריונה, החלה לפתע להרגיש כאבי בטן חזקים, סחרחורת ואף התעלפה בביתה. היא הובהלה במהירות למרכז הרפואי הלל יפה, שם תוך 7 דקות בלבד, הצליחו הרופאים ליילד את תינוקה בניתוח קיסרי חירום והצילו את חייה. ד"ר חיים דוד, מנהל מחלקת יולדות וחדרי לידה ב"הלל יפה": "תמי ותינוקה היו במצב קריטי. למרבה המזל הם הגיעו ברגע האחרון והצלחנו להציל אותם"
תמי לבני צור, בת 37 מזכרון יעקב, הייתה בשבוע 37 להריונה השלישי, כאשר החלה לפתע להרגיש כאבי בטן חזקים. היא נשכבה לנוח על הספה בתקווה שיחלפו, אך הכאבים הלכו והתגברו, לוו בסחרחורות וזיעה קרה והיא איבדה את הכרתה למספר רגעים.
בעלה מאיר, הזמין מיד אמבולנס שהוביל אותה היישר לחדר מיון יולדות במרכז הרפואי הלל יפה. בבדיקת האולטרסאונד אבחנו הרופאים כי ישנה ירידה בדופק העובר והוחלט להעבירה מידית לחדר ניתוח.
גילה פנחס, המיילדת שקיבלה אותה בחדר מיון יחד עם המיילדת עביר איסמעיל, משחזרת: "תמי הגיעה עם כאבי בטן חזקים, שטופה בזיעה קרה, חיוורת, עם ערכי לחץ דם ודופק נמוכים, בטן תפוחה וכואבת, שבקושי הסכימה שנבצע בדיקת אולטרסאונד. נגעתי בה והרגשתי שהיא קפואה. היא הייתה במצב של שוק. חששתי שמדובר בקרע ברחם ומיד הזעקתי את הצוות הרפואי לחדר הניתוח".
תוך 7 דקות בלבד מאז הגעתה לבית החולים, נותחה תמי בניתוח קיסרי חירום והתינוק חולץ במהרה עם דופק נמוך מאוד. הרופאים החלו לבצע בו פעולות החייאה והוא הועבר במצב יציב להמשך טיפול בפגייה.
תמי הותינוק עם הצוות הרפואי (צילום: דוברות בית החולים)
ד"ר חיים דוד, מנהל מחלקת יולדות וחדרי לידה, שניתח את תמי יחד עם ד"ר מילנה גלמן, מספר: " "כבר בפתיחת הבטן אבחנו בקרע גדול ברחם שממשיך לדמם לצד קרשי דם רבים בחלל הבטן. לאחר חילוץ העובר אבחנו גם בשליה נעוצה שלא ניתן להוציאה, ושגרמה אף היא לדימום ניכר. תמי איבדה מעל 5 ליטר דם ונאלצנו לתת לה 14 מוצרי דם".
לחדר הניתוח הוזעקו גם מנהל אגף נשים ויולדות, פרופ' מוטי חלק, מנהל מחלקת נשים וגינקואונקולוגיה, פרופ' אילן ברוכים וד"ר ג'וניה עאמר אלשיך, רופאה בכירה ביחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת אגן, אשר הצליחו לעצור את הדימום. "תמי הייתה במצב מסכן חיים. היא סבלה מדימום מוגבר בלתי פוסק, מה שחייב אותנו לבצע כריתת רחם על מנת לעצור את הדימום ולהציל את חייה", מציין פרופ' ברוכים.
הניתוח עבר בהצלחה ותמי אושפזה במחלקת יולדות. התינוק, שנולד במשקל 2.650, אושפז להמשך טיפול והשגחה בפגייה של בית החולים. השניים חשים בטוב וצפויים להשתחרר הביתה בימים הקרובים.
תמי משחזרת: "התחלתי להרגיש כאב בטן שהלך והחמיר עם תחושת סחרחורת ועילפון. אני זוכרת שכל הדרך סירבתי שיגעו לי בבטן ורק איחלתי להגיע כבר לחדר ניתוח כדי ללדת. לא תיארתי לעצמי שאני במצב מסכן חיים. למזלי, הצוות הרפואי ב"הלל יפה" פעל במהירות, במקצועיות וללא היסוס ומיד הכניס אותי לחדר ניתוח, חילץ את התינוק שהיה במצוקה והציל את חיי. אין לי מילים כדי להודות על כך".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!