תושב חדרה המרצה עונש מאסר בכלא הדרים שבשרון חשוד כי דקר אמש אסיר פלסטיני ופצע אותו באורח בינוני. במשטרה בודקים האם מדובר באירוע על רקע לאומני
אסיר חדרתי (26) ושני אסירים פליליים נוספים תושבי נתניה נעצרו הלילה בחשד שהיו מעורבים באירוע דקירה של אסיר פלסטיני בעת ששהה בתאו באגף וגרמו לפציעתו באורח בינוני. מתחקור ראשוני עולה כי מדובר בסכסוך בין חוליית אסירים יהודים לבין חוליית אסירים פלסטינים מהשטחים ונבדק האם הרקע לאירוע הינו לאומני וקדמו לו אמירות גזעניות.
נבדק גם החשד לרקע לאומני (צילום: freepik)
האסיר החדרתי מרצה 15 חודשי מאסר בגין עבירות אמל"ח,זהו מאסרו השלישי ובעברו מספר עבירות אלימות בין כותלי שב"ס.
הוא וחבריו נחקרו אמש ע"י משטרת שדות,הכחישו את המיוחס להם ושמרו על זכות השתיקה. בית משפט השלום בפתח תקווה האריך את מעצרם ב-4 ימים.
"התיק כנגדם יסגר מהר כפי שנפתח". עו"ד מירון רוזנטל
עו"ד מירון רוזנטל המייצג את החשודים מסר: "החשודים מכחישים בתוקף את המיוחס להם, לדבריהם הם כלל לא נכחו בתא בו התרחש האירוע. הם סמוכים ובטוחים כי התיק כנגדם יסגר מהר כפי שנפתח"
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.