האסיר החדרתי המרצה עונש על עבירות אמל"ח הורשע במסגרת עיסקת טיעון שרקם פרקליטו בדקירתו של אסיר פלסטיני ששהה עימו באגף ונפצע קשה אולם ירצה רק 9 חודשי מאסר נוספים בפועל
שופטת בית המשפט המחוזי מרכז מיכל ברנט הרשיעה בתחילת השבוע את העבריין החדרתי אסי חילי (26) בדקירתו של אסיר פלסטיני שנפצע באורח קשה לאחר שהודה במסגרת עיסקת טיעון בכתב האישום המתוקן כי בסיוע של חבריו דקר בפנים ובצוואר את אותו אסיר לפני 4 חודשים בכלא הדרים שם שהו יחד.
על פי כתב האישום המקורי שהגישה פרקליטות מחוז מרכז לבית המשפט המחוזי ביום 8/5/22 סמוך לשעה 19:30 נכנס חילי יחד עם שני חבריו לתא לתאו הפתוח של האסיר הפלסטיני ולאחר שחבר אחד השגיח כי אין סוהרים בקרבת התא תפס אותו חבר נוסף ומנע ממנו לזוז אז דקר חילי את הקורבן במצחו, באפו ובצווארו בעזרת חפץ חד וגרם לו לאיבוד רב של דם עד שהתמוטט ואיבד את הכרתו אז פונה לבית החולים מאיר בכפר סבא שם עבר טיפול מציל חיים ואושפז להמשך טיפולו.
הרקע לתקיפת האסיר הפלסטיני נחשד תחילה כאירוע על רקע לאומני ומהחקירה עלה כי שררה מתיחות בין אסירים יהודים לאסירים פלסטינים באגף וכמה ימים קודם לכן היו מספר אירועים אלימים עם גוון לאומני בין מחנות האסירים לרבות אימרות גזעניות.
מאסר רביעי. אסי חילי (צילום: מתוך פייסבוק)
לאחר מספר דיונים בבית המשפט בהם התיק לא התקדם נערכה פגישה מכרעת בין סניגורו של חילי רותם כהן לבין נציגי הפרקליטות בה הצליח כהן לשכנע את נציגיה כי קיים קושי ראייתי משמעותי בתיק מה שהביא לחתימה על הסדר טיעון מקל עבור חילי וחבריו.
על פי ההסדר יתוקן סעיף האישום מחבלה חמורה בנסיבות מחמירות לעבירה של פציעה בנסיבות מחמירות והסעיף של קשירת קשר לביצוע פשע יושמט. חילי ירצה 13 חודשי מאסר בפועל בקיזוז 4 חודשי מעצרו בתיק הנוכחי שחפפו למאסרו בן ה-18 חודש בתיק האמל"ח כך שבפועל ירצה חילי 9 חודשי מאסר נוספים בלבד ויפצה את הקורבן ב-35 אלף ש"ח עונש מקל לכל הדעות ביחס לעבירה החמורה שביצע בין כותלי הכלא.
למרות גילו הצעיר זה יהיה מאסרו ה-4 של חילי שריצה בעבר שני מאסרים בגין עבירות סמים וכעת כלוא לאחר שנתפס לפני כשנה עם אקדח טעון בדרך לפגוע בעבריין המסוכסך עם חבורתו הנתנייתית.
לאחר אירוע הדקירה בכלא הדרים הועבר חילי לאגף השמור בכלא "איילון" שברמלה וגם שם כבר הספיק לצבור כמה עבירות משמעת ונזרק לא אחת לצינוק בנוסף לשלילת זכויותיו כאסיר.
דו"חות המודיעין של המשטרה והשב"ס בעניינו מלמדים על השתייכותו לכנופית פשע נתנייתית המסונפת למספר ארגוני פשיעה בארץ ומטילה אימה בעיקר באיזור השרון,בכנופיה זו לחילי מעמד בכיר וטרם מאסרו הוא העסיק לו מעט את אנשי הימ"ר במחוז מרכז.
"מדובר בהסדר מקל אך בהחלט ראוי". עו"ד רותם כהן צילום: שלומי גבאי
עו"ד רותם כהן: "מדובר בהסדר מקל אך בהחלט ראוי בנסיבות הראייתיות של תיק זה. הפרקליטות בחנה את הטענות בכובד ראש ואף קיבלה את עמדת המתלונן בתיק שרצה בעצמו להגיע להסדר".
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!