אלפי צופים בפתיחת השנה החדשה למשחקי ההכרעה של גביע ווינר
מאת: מערכת פלאשנט יום שישי,
7 באוקטובר 2022, 11:19
האווירה הייתה מחשמלת, ראשי מנהלת הליגה והקבוצות התאהבו באולם והחמיאו לארגון וראש העיר מבטיח: חגיגת הספורט תימשך
אלפי צופים גדשו בשבוע האחרון את היכל אנרבוקס בחדרה לחגיגת הכדורסל הישראלי בשלבי ההכרעה של גביע ווינר.
משחקי רבע הגמר וחצי הגמר של המפעל היוקרתי נערכו בחדרה לאחר שהיכל האנרבוקס המפואר בעיר נבחר לארח את המשחקים. עיריית חדרה דאגה למאות כרטיסים חינם לתושבי העיר למשחקי רבע הגמר, מרביתם הוקצו לבני נוער, ואילו למשחק חצי הגמר השני מכרה העירייה 100 כרטיסים במחיר מוזל, שגם הם נחטפו בתוך דקות לטובת תושבי העיר וחובבי הכדורסל בחדרה.
את הטורניר כולו, שמשודר ישיר בערוץ הספורט לעיני מאות אלפי צופים בבית, מפיקה מנהלת הליגה בכדורסל כאשר על הצד המקומי אמונים אגף אתו"ס (אירועים, תרבות וספורט) בראשות אלה ביאר ומחלקת הספורט בניהולו של ניב רבי. מדובר בטורניר ההכנה האחרון של קבוצות הליגה לפני פתיחת העונה, והשנה הגיעו לשלבי ההכרעה כל הקבוצות הגדולות של הכדורסל הישראלי.
למשחקי חצי הגמר, שנערכו בימים רביעי וחמישי השבוע, העפילו הפועל ירושלים והפועל תל אביב, מכבי תל אביב והפועל חולון. בשני הערבים האולם היה מלא, צבעוני, רועש וגועש, עם אווירת כדורסל מעולם אחר. בחצי הגמר הראשון האנרבוקס נצבע אדום כאשר אוהדי הפועל תל אביב שולטים ביציעים ולא מפסיקים לשיר לרגע אחד. על הפרקט היו אלה השחקנים של תל אביב שהיו טובים יותר והעפילו לגמר, שייערך ב-23 לאוקטובר. 24 שעות לאחר מכן האדום הפך צהוב, כאשר אוהדי מכבי תל אביב וחולון נתנו הצגה ביציעים. על הפרקט ההצגה הייתה של הצהובים של תל אביב בעיקר, שניצחו את האלופה מחולון וקבעה כי בגמר הטורניר ייערך המשחק הכי גדול של הכדורסל הישראלי, עם דרבי תל אביבי.
ראשי מנהלת הליגה בכדורסל הרעיפו שבחים על עיריית חדרה, אגף אתו"ס, מחלקת הספורט והצוות שמנהל את היכל האנרבוקס על ארגון לעילא ולעילא עם אפס תקלות ומקצועיות ברמה הגבוהה ביותר.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.