מאות תושבים הגיעו לאירועים הרבים בספריות ברחבי העיר, שכללו מופעים והרצאות עם מיטב האומנים ואנשי התרבות בישראל ב-10 שקלים בלבד * בוצע שיפוץ בספריות ורכש של אלפי ספרים חדשים * ראש העיר בפועל, ניר בן חיים: "נחזיר את הספריות להיות מקום משמעותי לתושבי העיר"
סוף שנה חסר תקדים ברשת ספריות חדרה: למעלה מ-1,200 תושבים לקחו חלק בחודש האחרון באירועים מיוחדים שהתקיימו בספריה המרכזית, ספריית גבעת אולגה וספרית נווה חיים בהשתתפות אומנים מהשורה הראשונה.
אז מה היה לנו למעשה? קרן פלס בכיתת אמן, דני רובס בהופעה אקוסטית, אביהו מדינה בהופעה שהפכה לחגיגה, יונתן רזאל במפגש מוזיקלי באווירה ביתית, צבי יחזקאלי מספר על התפתחות האיסלם במזרח התיכון, צופית גרנט בסיפורה האישי מעורר ההשראה, מפגש אינטימי עם גילה אלמגור, פרופ' יורם יובל על איך להיות מאושרים בשיעור אחד, שאול ויוליה לב-הר במופע מוזיקלי וירטואוזי, יהודית כץ על אושר ומחשבות מעכבות ומופע בלתי נשכח עם האחד והיחיד שולי רנד.
מנהל רשת הספריות, עמית דביר: "זוהי רק יריית הפתיחה לפעילות המחודשת ברשת הספריות, אשר כוללת רכש ענק של ספרים חדשים, שעות פעילות נרחבות, מערכות דיגיטליות מעודכנות, שעות סיפור לילדים, שדרוג המבנים ועוד. הספריות רלוונטיות מתמיד ואתם מוזמנים לבוא, להיפגש, ליהנות ולהעשיר את עצמכם".
כל האירועים התקיימו בהובלת אגף אתו"ס. מחזיק תיק אתו"ס בעירייה, יו"ר מועצת העיר הרב בן ציון נורדמן: "היו 13 אירועים מרשימים, לראשונה בחדרה התושבים יכולים ליהנות מאומנים מהשורה הראשונה במחיר של 10 שקלים בלבד. מה שמאוד הרשים וחימם את הלב שלכל האירועים הגיע קהל מגוון מאוד, מבוגרים, צעירים, חילונים ודתיים. תרבות מחברת בין אנשים".
ראש העיר בפועל, ניר בן חיים סיכם: "יש תרבות בחדרה. בזכות החידושים שאנחנו מבצעים בספריות העירוניות, לצד אירועי תרבות איכותיים, נחזיר את הספריות להיות מקום משמעותי לתושבי העיר, מבוגרים וילדים".
מפגש אינטימי עם גילה אלמגור (צילום: דוברות העירייה)
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.