העיתונאי לשעבר אריאל נוי תובע את מנכ"ל עיריית חדרה לשעבר, איקי צור על סכום של 193,572 שקלים
לבית משפט השלום בחדרה הוגשה לאחרונה תביעה כנגד מנכ"ל עיריית חדרה לשעבר ואיש המשטרה בדימוס, איקי צור. התובע, העיתונאי לשעבר אריאל נוי שהיה דוברו של צור, במערכת הבחירות לראשות עיריית חדרה, בשנת 2018.
בכתב התביעה טען עו"ד ניר הירשזון המייצג את נוי, בין היתר:
"הנתבע/המזמין התחייב בחוזה לשלם את הסכומים הנקובים בו ואף התחייב לאחר מכן לשלם סכומים נוספים. יובהר כי לאורך כל הדרך התחייב המזמין לשלם לתובע את חובו, כך עולה מהחלפת המסרונים בין הצדדים.
התובע עמד בכל התחייבויותיו ומעבר לכך, השקיע שעות נוספות ורבות מזמנו לשם סיוע והצלחת
הקמפיין וזאת ללא כל תמורה נוספת, הנתבע מצדו שיבח את התובע לאורך כל הדרך והכל מגובה
באסמכתאות ומסרונים. על אף שהתובע החל בעבודתו זה מכבר, החל הנתבע לאחר ולעכב את התשלומים אותם התחייב לשלם לתובע, לאורך כל הקמפיין כארבעה חודשים, מתועד המזמין כשהוא מתחייב שישלם לתובע, והתובע יהיה בין הראשונים שיקבל את שכרו כפי סוכם, כך לשון הנתבע המתועדת במסרונים אשר הוחלפו בין הצדדים.
לאורך כל הקמפיין הפר התובע את ההסכם בצורה בוטה וגסה ואף לא היסס בחוסר תום לב משווא
ואטימות, להשאיר את התובע בין הפטיש לסדן ולא לשלם לו את התמורה המגיעה לו ובכך גרם המזמין לתובע נזק כלכלי משמעותי שוויתר על חוזים אחרים בשל מחויבותו האבסולוטית לקמפיין.
התובע שלח לנתבע הודעות טקסט רבות ובהם ציין כי הנתבע מפר כלפיו את החוזה שנחתם ביניהם ולא משלם את התשלומים בזמן וכפי שהתחייב. בתגובה ענה התובע "לא יעזור לחץ"י ו/או אני לא מאמין במע"ימ" ותגובות תמוהות אחרות.
התובע נאלץ לחתום בחודש אוגוסט כחודש ימים בלבד לפני מועד הבחירות על הסכם נמוך משמעותית מזה סוכם עם הנתבע מראש, תוך שהנתבע מנצל ניצול ציני באופן מודע ומחושב את הסיטואציה בה עמד התובע, אשר ביצע את עיקר עבודת הקמפיין, המועד הרלוונטי, היה זה לפני חגי תשרי וכבעל עסק לתקשורת לא נותר לו זמן לשיווק לקוחות פוטנציאלים חדשים. נותרו חודשיים מלאים לבחירות ומתוכם חודש אחד עמוס בחגים, כל מרצו וזמנו של התובע הושקעו בקמפיין הבחירות של הנתבע, לו היה התובע נמנע מלחתום על ההסכם אשר שונה באופן קיצוני ע"י הנתבע כאמור, היה נותר התובע בפני שוקת שבורה וללא כל פרנסה כלל במשך חודשיים ימים.
התובע חתם מול הנתבע הסכם ביודעין כי ישקיע את מלוא מרצו וזמנו בקמפיין ובכך מנע מעצמו
לחתום ו/או לקדם לקוחות אחרים, זאת מתוך ידיעה כי יזכה לכספים עליהם התחייב הנתבע בפניו, כך שפרנסתו של התובע הייתה תלויה כל כולה בנתבע באותה העת והתובע מבקש מבית המשפט הנכבד ליתן את הדין על כך".
כאמור, נוי תובע סכום של 193,572 שקלים. טרם הוגש כתב הגנה.
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!