במהלך עדותו של גרייף במשפטו של גנדלמן הוא חשף נתון מדהים לכאורה על היועצת המשפטית של העירייה, עו"ד שרון שרוני
ביום השני לעדותו של מהנדס העירייה לשעבר, נועם גרייף, הוא זרק פצצה שגרמה גם לבית המשפט להיות בהלם! גרייף תאר מקרה חמור לכאורה עליו דיווח לחוקרי המשטרה וחזר על הפרטים גם בבית המשפט.
את החקירה הנגדית בבית המשפט, ניהל עו"ד עמית חדד מצוות ההגנה שכולל גם את עו"ד ליאור אפשטיין.
ש. אני אראה לך שאתה מספר סיפורים חמורים מאוד על בכירים בעירייה, עניינים באמתפוגעים פגיעה קשה בטוהר המידות, ואין שאלות המשך, לא מבקשים מסמכים.
ת. אמת.
ש. אני מזכיר לך את הסיפור של שרון שרוני, היועצת המשפטית של עיריית חדרה, בקשר ליזם אילן מסיקה.
ת. מכיר. אני אספר. היא נמצאת תקופה מאוד ארוכה עד היום. יזם מקומי בשם אילן מסיקהפנה אלי לגבי הסגה תכנונית שלא אישרתי לו, אינני זוכר בדיוק מה הייתה ההסגה, אבלכנראה זה פגע לו בקניין, וביקש ממני לאור העובדה שהשיח משפטי לערב את היועצת המשפטית של העירייה, דבר שהפתיע אותי, כי גברת שרון שרוני היא מאוד לא קואופרטיבית,בכלל. אבל נעתרתי, כי סך הכל אנחנו לטובת היזמים והצבור, ולמחרת כבר קיבלתי אישור מגברת שרוני, שבקשתו מקובלת. הופתעתי פעמיים. פעם אחת שזה למחרת היום, משהו שאין לזה אח ורע ביחסי עבודה מול שרון שרוני במהלך 4 שנות היכרותי עמה, וגם מהתשובה.
לא הרפיתי מהנושא, לא בגלל מסיקה, פשוט מהדרך. חקרתי את זה יותר לעומק, וחבר המועצה טל אליהו העיר את תשומת ליבי, שבן זוגה של שרון שרוני, רכש אצל אילן מסיקה בפרויקט הזה דירה. זה הדליק לי כמה נורות אדומות. פניתי לזיגדון מנכ"ל העירייה, ודיווחתי לו על הנושא. בנוסף, צירפתי לו את כל הפרוטוקולים ששרון נכחה בהם בנושא הזה של מסיקה
ושותפיו. גם בדקתי במיסוי מקרקעין את מחיר הקנייה שהיה מופחת משמעותית ממחיר נורמטיבי. הדבר הזה לא התחבר לי בכלל. דיווחתי על כך, כלל הממצאים בכתב ובעל פה למנכ"ל העירייה, וככל שאני יודע מר זיגדון המשיך טיפול בנושא הזה. על כך דיווחתי במשטרה.
ש. זאת אומרת שאתה מספר על זה שבן הזוג של היועצת המשפטית רוכש דירה בהנחה מפחידה
בפרויקט של יזם, שהיא עושה לך אובר רולינג תוך זמן קצר ומקבלת החלטה מטיבה מאוד
עם הקבלן.
ת. אמת.
ש. זה נשמע כמו שוחד על פני הדברים.
ת. לא. כי הוא כבר רכש את הדירה.
ש. אז ניגוד עניינים משמעותי.
ת. חד משמעית. לשאלת בית המשפט, אינני זוכר בכמה המחיר היה מופחת, זה היה משמעותי.
העליתי את הדברים על הכתב ומיד דיווחתי, זה זעק שיש פה משהו לא תקין. לא יודע מה
עשו עם זה.
**המשך חקירתו של גרייף, היה לא פחות מסעיר. פרטים נוספים בפרק הבא.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".