מאת: פלאשנט חדשות יום ראשון,
25 בפברואר 2024, 18:44
ביום חמישי האחרון נחנכה בטקס מיוחד תחנת מגן דוד אדום החדשה בקיסריה,
ביום חמישי האחרון נחנכה בטקס מיוחד תחנת מגן דוד אדום החדשה בקיסריה, בנוכחות ראש המועצה האזורית חוף הכרמל אסיף איזק, מנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה מיכאל כרסנטי, ראשי הוועד המקומי של קיסריה מושיק סגל וליאור בר, מנכ"ל מד"א אלי בין, מנכ"לית אגודת ידידי מד"א בישראל אורלי אריאל, עובדי ומתנדבי מד"א ומכובדים נוספים.
המבנה החדש שנחנך נבנה בשיתוף פעולה של המועצה המקומית חוף הכרמל, החברה לפיתוח קיסריה והוועד המקומי של קיסריה וישמש את עשרות עובדי ומתנדבי מד"א בקיסריה על מנת לשפר את המענה הרפואי לתושבי המועצה והיישובים בסביבה, ולקצר את זמן ההגעה במקרי חירום רפואיים.
במהלך הטקס גזרו המשתתפים סרט בכניסה למבנה, קבעו מזוזה בפתח הדלת במעמד רב היישוב אליעזר שמולביץ' והוענקה תעודת הוקרה לחובשת בכירה מתנדבת מד"א ענת ציפקין שמפעילה אמבולנס קהילתי של מד"א בקיסריה ומוזנקת לקריאות 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.
נוכח התחממות הגזרה הצפונית וכחלק מההערכות של מד"א נקראו תושבי קיסריה להצטרף לפרויקט "מגן" של מד"א ולשמש כצוות החירום הרפואי היישובי במטרתה להעניק סיוע ראשוני בקהילה באירוע משמעותי בו לא יהיו דרכי גישה ליישוב.
מנכ"לית אגודת ידידי מד"א בישראל, אורלי אריאל שהנחתה את הטקס פתחה בדברים: "ארגון מגן דוד אדום נלחם על חיי האזרחים כאן בישראל כבר 93 שנה, צוותי מד"א הם חלק מהקהילות המקומיות בכל רחבי הארץ ובקיסריה בפרט, דבר שמאפשר להם להגיע באופן מידי לזירות אירוע. לחנוכת התחנה כאן בקיסריה, שותפים אנשים שמכירים בצורך ובחשיבות של מתן מענה מידי במקרה חירום רפואי ואין לי ספק שהתחנה תענה על הצורך הזה".
ראשי הועד המקומי, מושיק סגל וליאור בר: "הוועד המקומי שמח ומתרגש על הקמת נקודת הזנק מד"א בקיסריה. הוועד מודה לכל הנושאים במלאכה שאפשרו זאת: מנכ"ל מד"א אלי בין, והצוות הנפלא שלו, הנהלת החפ"ק בראשות מיכאל קרסנטי, ראש המועצה אסיף איזק שדחף ללא ליאות להקמת התחנה, וכלת השמחה, תושבת היישוב, ומפעילת האמבולנס, ענת ציפקין, הוגת הרעיון. תודה לכולם, ונקווה שהאמבולנס וצוותו ישמשו את תושבי הישוב ללידות, ובשורות טובות בלבד".
מיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה, ציין: "במסגרת שיפור השירות לתושבים והדאגה לבריאות הקהילה חנכנו בסוף השבוע נקודת ההזנקה החדשה של מד"א. התחנה החדשה מאושיית באמבולנס, ובצוות רפואי מקצועי והיא תעניק מענה ראשוני ומציל חיים לתושבי היישוב. בהזדמנות זו אני מבקש להודות לכל מי שתרם את חלקו לקידום הפרויקט החשוב הזה ולהזמין את הציבור להתנדב בתחנה ולסייע בהצלת חיים".
אלי בין, מנכ"ל מד"א: "בבוקר השביעי לאוקטובר עברנו דקות ארוכות של קבלת החלטות קשות וכל החלטה הייתה בעלת חשיבות בהצלת חיים. עמדנו בפני אתגרים רבים של כבישים סגורים, ירי חי וסכנות רבות בדרך אל הפצועים. מחכים לנו אתגרים רבים גם בהמשך, אך אנחנו מכינים את מערך מד"א כדי לקדם פני רעה. הדברים הללו מחייבים אותנו למשאבים רבים וחזקים, אנחנו מכינים את הארגון יום ולילה לכל תרחיש קיצון, גם באזור הצפון על מנת להעניק לאזרחים מענה רפואי איכותי. אני מקווה שלא נזדקק לתחנה החדשה, אם אך נזדקק – אנחנו כאן כדי להגיב בצורה מהירה ומקצועית. אני מודה לראש המועצה, למנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה, לראשי הוועד ולכל השותפים בדבר על קידום הקמת התחנה הזו."
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.