המשטרה עצרה את העבריינים כפיר הררי ימין ומתן ארביב בית המשפט שחרר אותם
בעקבות הארועים האלימים בעיר חדרה, המשטרה עצרה את כפיר הררי ימין(29) ומתן ארביב(27) שניהם תושבי חדרה בחשד להנחת מטען חבלה רב עוצמה, לפני כשבוע ברחוב הגיבורים בעיר שגרם לפציעתם של 7 בני אדם ולהרס רב של המבנה.
ארביב שירד למחתרת מיד לאחר הפיצוץ הסגיר עצמו למשטרה זאת לאחר שהבלשים ביקרו בביתו מספר פעמים ואף עצרו חלק מקרוביו.
ימין שגם הוא נעלם נחשד גם בזריקת רימון רסס לעבר בית פרטי בשכונת נווה חיים, לפני שבועיים, שרק בנס לא גרם לאבדות בנפש.
על פי החשד של חוקרי המשטרה דיירי הבית לא קיימו את רצונו של ימין שזעם על כך ובתגובה השליך רימון רסס צה"לי לביתם. אין זו הפעם הראשונה שימין נחשד בפגיעה באותה משפחה וגם בעבר הוא נחשד בהצתת רכביהם.
בדיון שנערך בעניינם בבית משפט השלום ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם אולם בית המשפט סבר כי המשטרה מתבססת על מידע מודיעיני בלבד ואין בידה כל ראיה מפלילה כנגדם והורה על שחרורם בתנאים מגבילים לרבות הרחקה מהעיר חדרה. החקירה בעניינם נמשכת בשיתוף עם היחידה המרכזית של מרחב חוף.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.