מאת: פלאשנט חדשות יום רביעי,
13 באוגוסט 2025, 09:24
אמא לילד בכיתה ז' בחדרה זועקת לעזרה
נ.א אימו של ב.י תלמיד כיתה ז' בבית הספר בחדרה, פונה כבר חודשיים לעיריית חדרה, בדרישה להעביר את בנה בית ספא.
"בני אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז (ADHD), והוא מטופל באופן קבוע בתרופה אטנט במינון של 10 מ"ג." מציינת האם נ' ומוסיפה: "הוא זקוק למבנה, עקביות וליווי מותאם, אך לצערנו המסגרת הנוכחית אינה נותנת מענה מספק למצבו. במהלך שנת הלימודים, הוא שבר את ידו בדרכו לבית הספר ונעדר למשך כחודשיים. לצערנו, בתקופה זו לא הייתה כל התעניינות מצד צוות בית הספר – לא נוצר קשר, לא הוצעה תמיכה לימודית ולא נבנתה תכנית חזרה מדורגת. היעדר המסגרת והתמיכה תרמו לירידה דרמטית במוטיבציה ובביטחון העצמי של הילד. ההישגים הלימודיים שלו, שבעבר היו מספקים, צנחו משמעותית. בנוסף, בבית הספר אין גבולות ברורים או אקלים חינוכי מיטבי – מה שמוביל לבלבול וחוסר שייכות".
לאן את מבקשת שיעבירו את הילד?
"לבית הספר הרב תחומי שמציע גישה פדגוגית אישית, רצינית ומכילה, שמתאימה בדיוק לצרכים של בני. אנו מאמינים שמעבר לבית הספר הזה, יספק לו סביבה תומכת שתאפשר לו להצליח ולהתפתח בצורה משמעותית".
לדברי האם היא פנתה כמה וכמה פעמים לעירייה ואין לה שום מענה. עוד היא אומרת: "הילד יושב בדיכאון כל התקופה בבית. הוא לא רוצה ללכת לבית הספר הנוכחי, אבל לאף אחד לא אכפת".
*יודגש כי בשל חוק הגנת הקטין לא ניתן לפרסם את שמו של הילד או מי מהוריו או בית הספר בו הוא לומד כיום.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!