מאת: פלאשנט חדשות יום רביעי,
13 באוגוסט 2025, 19:53
החגיגה הקהילתית חוזרת ובגדול. רשמו את התאריך 28.8.25 החל מהשעה 18:00
אירוע 'קהילילה לבן' יהווה את נקודת השיא ויחתום את מגוון פעילויות הקיץ שהתקיימו השנה ברחבי היישוב ויציע למבקרים פעילויות ואטרקציות ייחודיות החל מיריד לילה, מסיבות רחוב, מופעים בשכונות ובעסקים המקומיים, תפילה קהילתית למען החטופים, הופעות, פעילויות לילדים, פודטראקים ועוד.
בתוך כך, המועצה המקומית פרדס חנה כרכור השיקה בימים אלו אתר ייעודי לאירועי 'קהילילה לבן', המתכלל את שלל האירועים ומזמינה את תושבי האזור כולו לחוויה קהילתית בלתי נשכחת.
לצפייה בשלל האירועים >>> https://www.coing.co/Pardes_Hanna_Karkur_White_Night
במהלך הערב תפעיל המועצה ללא עלות שאטלים שיסיעו את המבקרים בין המוקדים השונים. מידע בנושא השאטלים מעודכן גם הוא באתר האירוע.
חיבור בין הקהילה לעסקים המקומיים
'קהילילה לבן' מהווה הזדמנות ייחודית לחיבור בין חברי הקהילה לבין העסקים המקומיים. עסקים רבים ייקחו חלק באירוע, ויציעו את מרכולתם מה שיאפשר לקהל ליהנות מחוויה עשירה תוך כדי תמיכה בעסקים המקומיים. האירוע ישמש כמנוף לקידום הכלכלה המקומית ולחשיפת העסקים לקהל רחב יותר.
במועצה מוסיפים כי חיבור העסקים והקהילה הוא אבן יסוד במדיניות ראש המועצה יוני חכימי ומ"מ וסגנו אייל כגן, שמטרתם לקדם את החיים הקהילתיים בפרדס חנה כרכור, לחזק את תחושת השייכות של כלל הקהילות ולחשוף את הייחודיות של קהילות היישוב הן בפני התושבים והן בפני המבקרים.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.