מאת: פלאשנט חדשות יום שלישי,
16 בספטמבר 2025, 14:04
לאחר שלקה בדום לב והתמוטט במהלך נהיגה: מישל נפגש עם חובש רפואת חירום במד"א שהציל את חייו
הפעם המשפט "מחשב מסלול מחדש...", שנשמע על ידי מערכת הניווט ברכב היה יותר מרק שינוי מסלול, זה היה תחילתו של סיפור דרמטי שגבל בין חיים למוות.
מישל ווקנין בן ה-70, מאור עקיבא לקה בדום לב והתמוטט כאשר נהג ברכבו בצהריי היום בכביש 4 סמוך למחלף חולות. כשראשו נפול על ההגהה ורגלו נמצאת על הגז, רכבו סטה והתנגש במעקה בצד הכביש. עוברי האורח שראו את המתרחש, עצרו את רכבם והתקשרו למוקד החירום 101 של מד"א. תחילה הדיווח התקבל על תאונת דרכים עם פצוע אחד, אך לאחר תשאול, החובש במוקד 101 הבין שהרקע לאירוע הוא בעיה לבבית ולכן הדריך אותם כיצד לבצע פעולות החייאה ובמקביל הזניק כונני תגובה מהירה, אמבולנס וניידת טיפול נמרץ.
מי שהוזנק על ידי מוקד מגן דוד אדום היה כונן תגובה מהירה רכוב על אופנוע מד"א צהוב, חובש רפואת חירום צביקה לרר שהיה באמצע קנייה בסופר, אך במהירות הוא עזב את העגלה עם המוצרים ויצא לכיוונו של מישל. "הבנתי מיד שהגעתי שלא מדובר בתאונת דרכים רגילה ויחד עם פראמדיק כונן של מד"א שהגיע גם הוא למקום ביצענו פעולות החייאה מתקדמות תוך מתן 2 שוקים חשמליים ממכשיר מפעם (דפיברילטור) עד שליבו שב לפעום והוא פונה בניידת טיפול נמרץ של מד"א", שחזר חובש רפואת חירום במד"א צביקה לרר.
"עשיתי המון החייאות בחיי, אך רק במקרים בודדים מהם זכיתי לרגע מרגש כמו זה. אני שמח ומתרגש לראות אותך מחייך ומוקף במשפחתך", אמר צביקה במפגש עם מישל שחזר לביתו לאחר שהתאושש. מישל, שהודה לצביקה על שהציל את חייו השיב לו, "אתה מתרגש? אני לא יודע איך להסביר במילים את סף ההתרגשות שלי. אני אדם שומר מסורת, ואחרי המקרה עשיתי מה שצריך לעשות כמו ברכת הגומל, אבל מאז, בכל יום שאני מתפלל אני מברך אותך. תודה רבה לך".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!