בתקרית שאירעה במפעל "הוד חפר " שבאזור התעשיה בעמק חפר נפגע מיכל ובו 60 טון של החומר המסוכן מסוג אמוניה. עשרות צוותי כיבוי מנסים להשתלט על המפגע. האזור כולו פונה. תושבים ברדיוס 3 ק"מ התבקשו להסתגר בבתיהם.
החפ"ק המרכזי שהוקם בעקבות האירוע (צילום: דוברות המשטרה)
באירוע הקשה נהרג רב-סמל סאמר עסלי, בן 34 מכפר קרע, שעבד ככבאי בתחנת חדרה. ההערכה היא שעסלי נלכד ובשל החושך במקום התקשו המחלצים להגיע אליו במשך שעות וככל הנראה נגמר לו האויר בבלוני החמצן.
צוותים לטיפול בחומרים מסוכנים הוזעקו למפעל "הוד חפר" שבאזור התעשיה בעמק חפר בו התרחשה דליפת האמוניה וכמו כן, קרוב ל-30 צוותי כיבוי אש, אמבולנסים וניידות משטרה. בעקבות הדליפה המשטרה חסמה, עד שהשתלטה על האירוע, את כביש 4 מצומת כפר הרא"ה לכיוון צפון ומצומת כביש 9 לכיוון דרום ודרשה מאלפי תושבים באזור להסתגר בבתיהם.
מחשש לבטחונם של תושבי האזור, במשטרה ביקשו מתושבי גאולי תימן, חיבת ציון, כפר הרא"ה, בית חזון, חרב לאת, מבואות ים ומכמורת להסתגר בבתיהם, לסגור דלתות ולכבות מזגנים.
באזור הוקם חפ"ק מרכזי של כל כוחות ההצלה. השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ' הגיע למקום וקיים הערכת מצב.
השר אהרונוביץ וקציני המשטרה בחפ"ק המרכזי שהוקם (צילום: דוברות המשטרה)
מאות אורחים שחגגו בגני אירועים הסמוכים למפעל פונו גם הם מחשש לבטחונם.
עשרות צוותי כיבוי וצוותים מיוחדים לטיפול בחומרים מסוכנים הוזעקו כדי להשתלט על הדליפה.
כוחות מד"א ממרחב שרון העניקו טיפול רפואי ל-20 נפגעים, בהם 1 פצוע בינוני ו השאר קל.
הנפגעים שחלקם אנשי כוחות ההצלה סובלים מבחילות, הקאות וקוצר נשימה והם פונו לבתי החולים הלל יפה בחדרה ולניאדו בנתניה.
כוחות הצלה גדולים הוזעקו לטפל באירוע הקשה. צילום: גד כספי
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".