מועצת פרדס חנה כרכור ממשיכה בפעילותה לשימור והרחבה של עצי האלון במושבה. השבוע החלה המועצה באמצעות אגף הנדסה ביוזמת מהנדס המועצה אדריכל אריה רפפורט ואגף שפ"ע בניהולו של שמוליק ג'נח, "לאמץ " עצים מישוב שכן.
הפרויקט הייחודי כולל בשלב ראשון העתקת כ-50 עצי אלון תבור בוגרים מחריש לפרדס חנה. עצי האלון נשתלים בחורשת עצי האלון הסמוכה לבית הספר הממלכתי "אלונים" בכדי להעשיר ולעבות את הצמחייה המקומית המאפיינת את הישוב וסביבתו.
עד ראשית המאה ה- 20 היו רוב קרקעות האזור מכוסות ביער של אלון התבור, אך במלחמת העולם הראשונה נכרתו כמעט כל העצים. עצי אלון עתיקים רבים נותרו בכל רחבי הישוב ואף החלה צמיחתם של עצים חדשים בסביבת הוותיקים.
העתקת העצים החלה כיוזמה של הורים לתלמידים מבית הספר "אלונים", הממוקם בסמוך לחורשה, במסגרת ההכנות לחגיגות ט"ו בשבט הקרבות. ההורים חיפשו אפשרות להעתקת עצים בוגרים במקום נטיעתם של שתילים כנהוג מידי שנה. במסגרת היוזמה 6 עצים יועתקו לשטח בית הספר ואילו 44 הנותרים מועתקים לחורשה הסמוכה. החיבור עם בית הספר "אלונים" הירוק יכלול אימוץ העצים בחורשה והמשך העמקת הקשר בין התלמידים לסביבתם. הפעילות הסביבתית- הירוקה הינה בדגש על עצי האלון המהווים חלק מרכזי בעשייה החינוכית-קהילתית בבית הספר, אליהם גם מתייחס שמו של בית הספר הוותיק.
פרויקט העתקת עצים בין רשויות מקומיות מתקיים במסגרת פעילות משותפת של משרד השיכון והבינוי ומשרד החקלאות. מועצת פרדס חנה כרכור התגייסה ונרתמה לאימוץ כ-50 עצי אלון תבור בוגרים בני כ-30 ו-40 שנה מהישוב חריש הסמוך.
ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש ציין כי :"מועצת פרדס חנה כרכור הינה הרשות הראשונה לפעול למען שיקום יער השרון הקדום שהיה יער אלוני התבור הנרחב והוותיק באזור. פעילות זו הינה בהמשך להחלטת המועצה לפני כחודש לאשר שימור עצי אלון בוגרים ברחבי הישוב בהשקעה של כ-100,000 ₪ המשותפת לרשות המקומית ולמשרד החקלאות".
בין העצים הבוגרים המיועדים לשיקום ושימור על ידי המועצה- עץ אלון תבור בלב בית ספר "אלונים", גובהו כ-6 מטרים, קוטר הנוף כ-7 מטרים.
"אימוץ" העצים מתקיים תחת הלכות שנת שמיטה ובאישורים מיוחדים של משרד החקלאות. הרב יהודה עמיחי ממכון התורה והארץ העביר לרשות המקומית הנחיות מפורטות כיצד לשתול את העצים בשטח החורשה תוך שמירה על ההלכה. העצים כוסו ביריעות אטומות בשורשיהם בכדי לאפשר שתילתם על פי הנחיות הרב ומשרד החקלאות.
געש הוסיף כי : " שימור ושיקום מה שהיה בזמנו יער האלונים מתבצע בהמשך לסקר הטבע העירוני אותו הובילה המועצה והוועדה לאיכות הסביבה. הסקר מיפה את מיני הצומח והחי הבולטים הייחודים לנוף המקומי במטרה לשמור עליהם ועל הצביון הכפרי בישוב. ממצאיו של הסקר שולבו בתוכנית המתאר היישובית".
מנהלת בית ספר "אלונים", חגית שוהם מספרת כי בבית הספר הם פועלים בכדי להעצים את השייכות והגאווה של תלמידי "אלונים" לבית ספרם". אנו מנסים להשיב את האלונים לפרדס ולחבר את הילדים לשורשי הישוב ההיסטוריים, הגאוגרפיים, החברתיים והסביבתיים.
"בית ספר אלונים הוקם בלב חורשת האלונים אשר הייתה ועדיין חלק בלתי נפרד מהנוף המקומי. פעמיים בשנה התלמידים מנביטים אלונים בכדי להשיב אותם לטבע, התלמידים הולכים לגני ילדים סמוכים, בתי אבות לבניין המועצה ומחלקים את האלונים המונבטים".
שוהם מספרת כי "אף בשיפוץ יסודי של תוואי חצר בית הספר לפני כשנתיים לא נגעו בעץ האלון הוותיק אשר עומד במקומו. התלמידים בקיאים בסיפור ההיסטוריה של העץ המחובר ושזור בסיפורה של המושבה הוותיקה".
שוהם ביקשה להודות בחום לליאור ויתקון, הורה פעיל לתלמיד בבית הספר וחבר בהנהגה המוסדית שהינו שותף מלא ליוזמה ולהוצאתה מן הכוח אל הפועל .
געש הוסיף וציין כי : ""אנו מקווים כי תהליך ההעתקה יהיה מוצלח והעצים יקלטו ויצמחו בחורש הסמוך לבית הספר. בתום קליטתם נבחן אפשרות אימוצם של עצי אלון נוספים, וכן להמשיך ולהרחיב את הצמחייה המאפיינת את האזור בכל רחבי המושבה. ".
"אימוץ" העצים מתקיים תחת הלכות שנת שמיטה ובאישורים מיוחדים של משרד החקלאות. (צילום: דוברות המועצה המקומית)
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.