בשר הודו לא רק טעים מאוד, אלא גם מזין ומכיל מגוון רחב של רכיבי תזונה החשובים לבריאות, כמו חלבון, ויטמינים ומינרלים אשר חיוניים לבריאות תקינה
לכבוד חג העצמאות והפתיחה הרשמית של עונת המנגלים, המועצה לענף הלול מציעה מתכוני הודו על האש מיוחדים. שיפודי הודו טנדורי טיקה ובורגר הודו - הודו טחון מתוגבר בבצל טחון ותבלינים. מתחילים במחבת וממשיכים בתנור לוהט, כך כולם יוצאים מוכנים באותו הרגע ממש! מגישים עם חסה, פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ וטבעות בצל. מומלץ בתוך לחמנייה.
שיפודי הודו. גם טעים וגם בריא (צילום: יח"צ)
בשר ההודו נחשב הרבה יותר בריא ממקביליו, עשיר באבות מזונות החשובים לגוף האדום, ובהם, בין היתר, B12 (במנה של 100 גרם תקבלו כמחצית מהתצרוכת היומית המומלצת), ויטמין B6 וסלניום (29-38 מיקרוגרם ב-100 גרם, לעומת 20-24 בעוף ו-30-35 בבקר. הצריכה המומלצת למבוגר: 55 מיקרוגרם ביום). למעשה, אם תאכלו הודו על בסיס קבוע תקבלו את כל חומצות האמינו להן זקוק גוף האדם לתחזוקה ולבנייה.
בורגר הודו מעושן
הודו טחון מתוגבר בבצל טחון ותבלינים. מתחילים במחבת וממשיכים בתנור לוהט, כך כולם יוצאים מוכנים באותו הרגע ממש! מגישים עם חסה, פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ וטבעות בצל. מומלץ בתוך לחמנייה.
אופן הכנת המתכון:
המצרכים (5 מנות):
1/2 ק"ג שווארמה הודו נקבה טחון.
2 בצלים קצוצים דק-דק.
2-3 כפות שמן.
2 שיני שום קצוצות.
1 כף חרדל דיז׳ון גרגרים.
1 כף שטוחה פפריקה ספרדית מעושנת.
2 כפות פירורי לחם.
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום, מערבבים חצי דקה ומורידים מהאש. מצננים.
מערבבים את הבצל והשום המטוגנים (עם השמן) יחד עם הודו טחון, חרדל, פפריקה מעושנת ופירורי לחם. מערבבים היטב עם הידיים.
בידיים רטובות יוצרים 5 בורגרים ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה ואפשר אפילו לילה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מחממים היטב מחבת עם מעט שמן וצולים את הבורגרים 2 דקות מכל צד עד להזהבה. הם עדיין לא מוכנים מבפנים, וזה בסדר. מעבירים את הבורגרים לתנור ומשלימים את ההכנה עוד 5 דקות.
בינתיים מחממים את הלחמניות במחבת שבו צלינו את הבורגרים. מורחים במיונז, קטשופ וחרדל, ממלאים בבורגר, ירקות וחסה ומגישים.
בורגר הודו מעושן
(צילום: יח"צ)
הודו טנדורי טיקה
תנו להודו את הזמן לנוח יממה במרינדה של הבירה עם חלב קוקוס, תבלינים ולימון - כך הוא יספוג טעמים וגם יתרכך היטב לפני המפגש עם הפלאנצ׳ה הלוהטת. חשוב: להשרות את שיפודי העץ במים כדי שלא יספחו נוזלים מקוביות ההודו וייבשו אותן.
אופן הכנת המתכון:
המצרכים (4-6 מנות):
1 ק"ג שווארמה/חזה הודו נקבה חתוך לקוביות בגודל 3 ס״מ.
4 כפוץ מיץ לימון סחוט טרי.
1 כף פפריקה.
1 כפית כורכום.
אופן ההכנה:
מערבבים את קוביות ההודו עם מיץ לימון, פפריקה וכורכום בקערה גדולה. מערבבים היטב ומשהים 20 דקות.
מוסיפים לקערה את מצרכי המרינדה, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשהים 24 שעות במקרר.
משפדים את הקוביות על שיפודים שהושרו במים*.
מחממים פלאנצ׳ה או גריל וצולים את השיפודים 3-5 דקות מכל צד, עד שהבשר מלבין והם עשויים.
מה הכוונה בכלי רכב ממונעים לילדים?
כלי רכב ממונעים יכולים לעלות את הביטחון העצמי של הילדים שלנו ולאפשר להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם וביכולות האישיות שלהם...
פלאשנט צרכנות | 31.1.2022| ממומן
גן אירועים בחדרה
מחפשים גן אירועים בחדרה? הגעתם בדיוק למקום הנכון! במדריך הקצר הבא נציג בפניכם את מה שצריך לדעת לפני שבוחרים גן אירועים בחדרה...
פלאשנט צרכנות | 9.5.2021
יתרונות הבישול על כיריים אינדוקציה
יש הרבה יתרונות לבישול על כיריים אינדוקציה, ואם אתם מתכננים לרכוש כיריים חדשות אבל תוהים אם כדאי לכם לעבור למכשיר זה או לא, הגעתם למקום הנכון...
פלאשנט צרכנות | 31.3.2021| ממומן
כך תוכלו להימנע מהצורך בביצוע הסרת כתמים ממזרון
זכרו שאתם לא רוצים לקום בבוקר שיש לכם אוכל על המיטה, ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו תצטרכו לבצע הסרת כתמים ממזרון...
פלאשנט צרכנות | 10.3.2021| ממומן
תפוחי – מדוע אנשים בוחרים לקנות פירות וירקות במשקים פרטיים
לפני שנסביר מדוע יותר ויותר צרכנים בוחרים לרכוש מוצרים כמו פירות וירקות, דרך משקים פרטיים, חשוב להדגיש, שיש לאינטרנט תפקיד חשוב בכך...
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".