אם נכנסתם לרכב והוא מסרב להניע, זה הזמן לחשוד במצבר שלכם. אז לפני שאתם ממהרים לרוץ ולהזמין מצבר חדש, אולי עדיין יש לכם סיכוי להציל אותו. במאמר הבא נסביר למה המצבר מתרוקן, איך מטעינים אותו וגם, אך תדעו שהמצבר שלכם נמצא בסוף דרכו? מתחילים
המצבר התרוקן – למה זה קורה?
אז במידה ונכנסתם לרכב ולא הצלחתם להניע אותו, סביר מאד להניח שהמצבר שלכם התרוקן. במצב כזה, פעולת ההצתה במתרחשת בזמן הנעת הרכב פשוט לא תקרה והרכב לא יניע.
ברוב המקרים המצב מתרוקן כתוצאה מהתנהלות לא נכונה שלנו. אולי השארתם את אורות הרכב דלוקים במשך כל הלילה, אולי העמדתם את הרכב שלכם ליותר מידי זמן מבלי להניע אותו.
לפעמים אנחנו גם נוטים שלא לסגור עד הסוף את הדלת האחורית של הרכב, מה שגורם לתאורת הרכב הפנימית לפעול כל הלילה ופשוט לרוקן את המצבר.
לפעמים המצבר מתרוקן ומסרב להתמלא פשוט בגלל שהוא הגיע לסוף דרכו, שכן לכל מצבר יש כמות מסוימת של פריקות וטעינות.
כך תטעינו את המצבר
ראשית, על מנת להטעין את המצבר, עליכם להצליח להניע את הרכב. איך עושים את זה? פשוט מבקשים ממישהו שעובר באזור כבלים להנעה ומניעים באמצעות הרכב שלו.
הכבלים מגיעים בשני צבעים, אדום ושחור, כאשר האדום הוא הפלוס והשחור זה המינוס. חברו את הכבל האדום לפלוס במצבר שלכם בצד האחד, ובצד השני לפלוס של המצבר ברכב הסמוך. כנ"ל לגבי הכבל השחור, חברו אותו למינוס במצבר שלכם ולמינוס המצבר של הרכב השני.
לאחר ההנעה, מומלץ להשאיר את הרכב דלוק למשך חצי שעה לפחות. בכל רכב קיים רכיב שנקרא אלטרנטור וכשהרכב מונע, הוא מטעין את המצבר עד שהוא מתמלא לחלוטין.
במידה וגם בפעם הבאה שתנסו להניע את הרכב לא תצליחו לעשות זאת באופן עצמאי, סביר להניח שאתם צריכים להחליף מצבר לרכב.
להטעין מצבר שהתרוקן צילום: freepik
הקדימו תרופה למכה
אין ספק שאין טיימניג טוב לתקלה במצבר, בטח ובטח אם אתם ממהרים מאד לפגישה חשובה או לגן של הילדים. לכן, מומלץ מאד לשים לב לסימנים מקדימים שיסייעו לכם לדעת מראש האם המצבר שלכם נמצא בסוף דרכו, או שמדובר בתקלה קטנה שניתן לפתור בקלות.
פתחו את מכסה המנוע והציצו על המצבר, האם יש בו מספיק מים? האם יש עליו סימנים של חלודה או קורוזיה? במידה וחסרים מים, תוכלו להוסיף אותם בעצמכם או לבקש מחבר או שכן שיעזור לכם עם זה. במידה ויש על המצבר קורוזיה וחלודה, סביר להניח שהוא הגיע לסוף דרכו.
נסו להיזכר, האם בתקופה האחרונה נורית המצבר דלקה? האם הרכב מתקשה להניע כבר זמן מה? מה לגבי התאורה של הרכב, האם היא חזקה כמו תמיד והאם המזגן מקרר כרגיל? במידה והתשובה שלכם לכל השאלות האלה היא לא, סביר להניח שזה הזמן להחליף מצבר.
אז במידה וזה המצב, הזמינו שירות החלפת מצבר עד הבית במקום להתרוצץ במוסכים ולהוציא כסף מיותר על גרר. כיום רוב החברות מספקות ללקוחות את השירות הזה וממש תוך שעה אתם יכולים להיות עם מצבר חדש.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.