פרסום ראשון: חדרה רוצה מרינה שתכיל עד אלף כלי שייט
מירית אזרחי יום שלישי,
17 בפברואר 2015, 16:36
עיריית חדרה רוצה להקים מרינה דרומית לפארק נחל חדרה. מהנדס העיר חדרה, נועם גרייף אמר ל"פלאשנט": "בהנחיית ראש העיר התבקשתי לבצע בדיקה התכנותית ראשונה לנושא הקמת מרינה שתכיל עד כאלף כלי שייט".
במידה והבדיקות יאשרו כי אכן ניתן להקים את המרינה, חדרה תעלה על מפת המרינות של ישראל. להתראות ביכאטה?
עיריית חדרה מינתה מהנדס ימי מומחה שעורך בימים אלה בדיקת התכנות להקמת המרינה בחוף חדרה. המהנדס הימי המומחה, רמי רביב ממשרד "א.רביב מהנדסים יועצים בע"מ", החל בחודש שעבר בבדיקות מקדימות שנועדו לקבוע האם ניתן להקים מרינה בחוף חדרה.
האם חדרה לקראת מהפך ותעלה על מפת המרינות של ישראל? ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, יזם עם כניסתו לתפקיד מהלך שיביא לבדיקה והתכנות להקמת מרינה בחדרה. בדיקתו נעשתה מול רשות הנמלים, והעלתה כי ישנו צורך כלל ארצי במספנות מאחר ולאורך טווח החוף שבין חיפה ועד הרצליה אין מרינה.
בתום בדיקתו מול רשות הנמלים, הנחה ראש העיר את מהנדס העירייה, נועם גרייף, לעבור לשלב הבא ולבדוק את האפשרות להקמת המרינה.
"המיקום בו נבחנת אפשרות להקמת מרינה בימים אלו הוא בסמוך לשפך של פארק נחל חדרה לכיוון דרום", אומר נועם גרייף ומוסיף. "בהנחיית ראש העיר התבקשתי לבצע בדיקה התכנותית ראשונה לנושא הקמת מרינה שתכיל עד כאלף כלי שייט".
נועם גרייף, מהנדס העיר חדרה. (צילום: דוברות העירייה)
איזה פעולות נעשו לקידום הקמת מרינה בחדרה?
"קיימתי מספר פגישות עם יועצים ימים. נפגשתי גם עם מנכ"לית עמותת "צלול", שבקשה כי הדבר ייעשה בשקיפות. בהמשך לזאת, גייסתי לפני כחודש את המהנדס הימי, רמי רביב, בעל משרד מנוסה ומכובד שמתמחה בתכנון והקמת נמלים ומבנים ימיים, ביניהם מספנות ומרינות. בימים אלו הבדיקות בעיצומן".
הדגש כעת הוא על בדיקת ההיתכנות, כלומר : האם קיימת אפשרות להקים מרינה בחדרה. נועם גרייף מסביר : "המהנדס הימי, רמי רביב, עושה בדיקות ראשוניות מקיפות הבודקות : היבטים כלכליים, אפשרויות ביצוע עבודה הנדסית סביבתית, בחינת אקלים ימי, בחינת סחף חולות , בדיקות תופעות כמו הסעת חול תת ימי שעלולות להתרחש בבניית מזח, בדיקת אקולוגיה, סביבה, נגישות, סטטוריקה, ועוד. הבדיקות הנעשות כעת הן מקדמיות. תוצאותיהן יקבעו האם נוכל לממש הקמת מרינה בחדרה".
במידה והדוח יאשר התכנות להקמת המרינה מה השלב הבא?
"אם בדיקת ההתכנות להקמת מרינה בחוף חדרה תימצא מתאימה על ידי המנהדס הימי, הוא יעביר לראש העיר את התוכניות המוצעות, על כל היבטיהן. הדוח המקיף יגיע בעוד כחודשיים. לאחר מכן, עיריית חדרה תעביר את התוכניות לרגולטורים הרלוונטים כגון משרד התחבורה, משרד הפנים, ועוד כדי לקדם את המהלך".
בעיריית חדרה הביעו תקווה כי הממצאים של הבדיקות הראשוניות יאשרו, שניתן להקים מרינה בחדרה וציינו, " ראש העיר ומהנדס העיר פועלים באחריות רבה, על מנת שהמהלך יתקדם בצורה יסודית, תוך ביצוע כל הבדיקות המקדימות הנחוצות להיתכנות המהלך באמצעות מהנדס ימי מומחה. נפעל על פי תוצאות הדוח. אין ספק שמרינה שתכיל עד אלף כלי שייט בחופי חדרה עשויה לשמש מנוף כלכלי לעיר גם ברמה הארצית".
בנוסף מדגישים בעירייה כי מרינה תקדם את המסחר, תייצר מקומות תעסוקה רבים, תביא תיירות, אפשרויות מגוונות לבילוי ופנאי ופיתוח הפעילות הימית.
רמי רביב המומחה שמונה לבצע את הבדיקה אמר לפלאשנט: "התחלנו לבצע את הבדיקות. בעוד כחודשיים נסיים כמתוכנן. הממצאים יוגשו לראש העיר חדרה ולמהנדס העיר".
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".