פיתוח עולמי במפעלי נייר: מייצרים נייר מקליפות של פיסטוקים
מירית אזרחי יום חמישי,
19 במרץ 2015, 08:53
פיתוח מדעי עולמי פורץ דרך של מפעלי נייר בחדרה: ייצור מחברות, פנקסים וניירות ממחוזרים ומעוצבים מ-100% נייר שעשוי כולו מקליפות פיסטוקים.
תכירו את הדבר הבא של המהפכה הירוקה: ניירות ומחברות עשויים מ-100% קליפות פיסטוקים. הקרדיט על הפיתוח המדעי החדשני והעולמי של נייר ממוחזר במאה אחוז שייך כולו למפעלי נייר חדרה.
הפיתוח המדעי היולמי נחשב לפורץ דרך וזאת בשל העובדה שלראשונה בייצור עולמי, מייצרים נייר בלי שימוש בעצים ובלי התערבות כימית. בעקבות הפיתוח החדשני והמעבר לנייר ממוחזר ב-100% חוסך ומציל כ-170.000 עצים מהשמדה.
מי מאתנו לא זוכר את 'המחברת החומה' שליוותה דורות של תלמידים בבתי הספר? נדמה שגם המחברות העשויות מנייר שמצריך כריתת עצים יהפכו בעשור הקרוב לפריט לאספנים. בשבועות האחרונים עלו על המדפים בכל החנויות המובחרות מחברות עשויות 100% נייר ממוחזר שאינו כולל שימוש בחומר הגלם התעשייתי תאית, בו נעשה שימוש רחב בענף ייצור הנייר. מקור התאית בכריתת עצים. יש 4 סדרות חדשות, יפות ומעוצבות של 'מחברות העתיד' שעל פיתוחן חתום מפעלי 'נייר חדרה' .
אז מה אפשר לקנות בסדרת קליפות הפיסטוקים החדשנית שעברה הסבה במפעלי נייר חדרה ?
מחברות פרמיום בכריכה עבה ויוקרתית עשויה מקליפות פיסטוק ומעוצבת בגוונים של שחור פחם, קפה בהיר, אגוז המוצעת ב 3 גדלים שונים : פנקס אישי A6 , מחברת בינונית A5, מחברת גדולה A4.
מחברות רגילות בכריכת ספירלה בגוונים אדום, סגול, תכלת, חום, שחור בהיר. המחברות מוצעות בשני גדלים, בינוני וגדול.
נייר צילום והדפסה 100% ממוחזר, 500 דפים בחבילה. מתנות 3 מוצרים מ 100% נייר ממוחזר למי שמחפש מתנה ייחודית. בסדרה זו ניתן למצוא שתי מחברות בכריכה משותפת, ממו בלוק עם עפרונות צבעוניים וממו בלוק גדול עם 380 עמודים, 6 עפרונות ומחק ומחדד עשויים עבודת יד.
מדובר במוצרים שמביאים איתם בשורה טובה לאיכות הסביבה לצד פיתוח טכנולוגי כחול לבן שיש בו להשפיע בהדרגה על תהליך הפקת הנייר בעולם. הנייר הממוחזר 100% הוא פרי פיתוח עולמי ייחודי וחדשני, עליו עבדה החברה 'נייר חדרה' במשך מספר שנים.
במפעלי נייר חדרה מציינים, כי הנייר מיוצר באמצעות שימוש באנרגיית גז נקייה ומפסולת נייר וקרטון הנאספת אך ורק בישראל, ומכאן שייצור הנייר הממוחזר למעשה "מנקה את המדינה" ותורם לאיכות הסביבה. בייצור נייר זה אין כלל שימוש בתאית ותהליך המחזור מבוצע בתהליך "De-Inking" (הוצאת דיו) ללא הלבנה וללא שימוש בכימיקלים, כך שבסוף התהליך מתקבל נייר באיכות גבוהה לכתיבה והדפסה.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".