במסגרת יום המעשים הטובים ארגנה עיריית חדרה בר מצווה לילדים ממשפחות רווחה.
את האירוע יזם אגף פניות הציבור, בראשו עומדת יהודית אסולין, אשר פנה אל משפחות הרשומות באגף הרווחה וכן אל תורמים שהתגייסו לשמח את הילדים ותרמו טלית ותפילין, ביגוד, שעוני יד, עלייה לכותל וטיול לירושלים, ועוד.
האירוע המרגש החל בתפילה חגיגית בבית כנסת "כתר תורה" בשכונת ניסן בהובלת הרב ברוך בוקרה (עובד אגף פניות הציבור), שאף הכין את הנערים לבר המצווה, הקריאה בתורה ומושגי יסוד ביהדות. בהמשך פרצו החוגגים בריקודים לצלילי שירתו ונגינתו של הפייטן והחזן יוני נחום, אף הוא בהתנדבות.
הילדים ומשפחותיהם לא הסתירו את התרגשותם. אחת האימהות סיפרה שפרצה בבכי לפני מספר שבועות והייתה אובדת עצות כי לא ידעה כיצד תחגוג לבנה בר מצווה. היא התפללה לאלוהים שישלח עזרה, וזמן קצר לאחר מכן קיבלה את הטלפון מעיריית חדרה שבישר לה על אירוע בר המצווה שהעירייה מארגנת. שום עין באולם לא נשארה יבשה כאשר הרב בוקרה אמר לאם שאלוהים נענה לתפילתה, וכי בבקשתה הצנועה לשמח את בנה הצליחה לשמח ילדים נוספים החוגגים עימו.
ראש העיר גנדלמן בירך את הילדים והוריהם, וקולו נחנק מדמעות כאשר סיפר על אדם מבוגר שניגש אליו, הודה לו בחום ואמר "גם אני הייתי ילד כזה, אבל אני לא זכיתי שמישהו ידאג לי כך".
האירוע המרגש החל בתפילה חגיגית בבית כנסת "כתר תורה" בשכונת ניסן. (צילום: דוברות העירייה)
לאחר מכן העניק ראש העיר שי לכל ילד, ביחד עם סגן ראש העיר עו"ד צפריר ביטון ומנכ"ל העירייה יעקב זיגדון שהצטרפו לברכות החמות.
בתום הטקס הודה ראש העיר הודה לתורמים, שחלקם הגיעו מבלי להזדהות לשמוח בשמחת הילדים.
באולם הסמוך לאולם התפילה התכבדו חתני בר המצווה ובני משפחותיהם בסעודת מצווה סביב שולחנות ערוכים כיד המלך.
בתום האירוע בישר גנדלמן, כי בעקבות השמחה שהוא רואה על פני הילדים ועל פני בני משפחותיהם, וההתרגשות הניכרת על פני התורמים כמו גם על פניהם של עובדי העירייה שלקחו חלק בארגון האירוע, גמלה בליבו החלטה לארגן בר מצווה לילדי רווחה מדי שנה.
האירוע התקיים כחלק מפעילות העירייה במסגרת יום המעשים הטובים 2015, אשר יצוין בחדרה בשורה של פעילויות התנדבותיות.
יום המעשים הטובים נועד לקדם את רוח ההתנדבות והערבות ההדדית בחברה הישראלית. ייחודו של היום בא לידי ביטוי בפעילות קהילתית ענפה בכל רחבי הארץ וכן במספר גדול של פרויקטים חברתיים המבוצעים על-ידי מתנדבים הפועלים בשטח. חדרה משתתפת ביום המעשים הטובים מזה מספר שנים ומקיימת שורה של אירועים בתחומי התנדבות וקהילה שמובילה העירייה.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".