במסגרת יום המעשים הטובים ארגנה עיריית חדרה בר מצווה לילדים ממשפחות רווחה.
את האירוע יזם אגף פניות הציבור, בראשו עומדת יהודית אסולין, אשר פנה אל משפחות הרשומות באגף הרווחה וכן אל תורמים שהתגייסו לשמח את הילדים ותרמו טלית ותפילין, ביגוד, שעוני יד, עלייה לכותל וטיול לירושלים, ועוד.
האירוע המרגש החל בתפילה חגיגית בבית כנסת "כתר תורה" בשכונת ניסן בהובלת הרב ברוך בוקרה (עובד אגף פניות הציבור), שאף הכין את הנערים לבר המצווה, הקריאה בתורה ומושגי יסוד ביהדות. בהמשך פרצו החוגגים בריקודים לצלילי שירתו ונגינתו של הפייטן והחזן יוני נחום, אף הוא בהתנדבות.
הילדים ומשפחותיהם לא הסתירו את התרגשותם. אחת האימהות סיפרה שפרצה בבכי לפני מספר שבועות והייתה אובדת עצות כי לא ידעה כיצד תחגוג לבנה בר מצווה. היא התפללה לאלוהים שישלח עזרה, וזמן קצר לאחר מכן קיבלה את הטלפון מעיריית חדרה שבישר לה על אירוע בר המצווה שהעירייה מארגנת. שום עין באולם לא נשארה יבשה כאשר הרב בוקרה אמר לאם שאלוהים נענה לתפילתה, וכי בבקשתה הצנועה לשמח את בנה הצליחה לשמח ילדים נוספים החוגגים עימו.
ראש העיר גנדלמן בירך את הילדים והוריהם, וקולו נחנק מדמעות כאשר סיפר על אדם מבוגר שניגש אליו, הודה לו בחום ואמר "גם אני הייתי ילד כזה, אבל אני לא זכיתי שמישהו ידאג לי כך".
האירוע המרגש החל בתפילה חגיגית בבית כנסת "כתר תורה" בשכונת ניסן. (צילום: דוברות העירייה)
לאחר מכן העניק ראש העיר שי לכל ילד, ביחד עם סגן ראש העיר עו"ד צפריר ביטון ומנכ"ל העירייה יעקב זיגדון שהצטרפו לברכות החמות.
בתום הטקס הודה ראש העיר הודה לתורמים, שחלקם הגיעו מבלי להזדהות לשמוח בשמחת הילדים.
באולם הסמוך לאולם התפילה התכבדו חתני בר המצווה ובני משפחותיהם בסעודת מצווה סביב שולחנות ערוכים כיד המלך.
בתום האירוע בישר גנדלמן, כי בעקבות השמחה שהוא רואה על פני הילדים ועל פני בני משפחותיהם, וההתרגשות הניכרת על פני התורמים כמו גם על פניהם של עובדי העירייה שלקחו חלק בארגון האירוע, גמלה בליבו החלטה לארגן בר מצווה לילדי רווחה מדי שנה.
האירוע התקיים כחלק מפעילות העירייה במסגרת יום המעשים הטובים 2015, אשר יצוין בחדרה בשורה של פעילויות התנדבותיות.
יום המעשים הטובים נועד לקדם את רוח ההתנדבות והערבות ההדדית בחברה הישראלית. ייחודו של היום בא לידי ביטוי בפעילות קהילתית ענפה בכל רחבי הארץ וכן במספר גדול של פרויקטים חברתיים המבוצעים על-ידי מתנדבים הפועלים בשטח. חדרה משתתפת ביום המעשים הטובים מזה מספר שנים ומקיימת שורה של אירועים בתחומי התנדבות וקהילה שמובילה העירייה.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
מדברים על זה
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
כוכבת הרשת נטע ברזני נחתה מחופשה בתאילנד, היישר להשקת קולקציית הקפסולה שעיצבה עבור מותג הנעליים הבינלאומיות ניין ווסט. פעילות האופנתית נערכה השבוע בסניף הדגל של המותג, בקניון TLV תל אביב, הגיעו חברותיה הטובות: שי מיקה, שרית פולק, דנה זרמון וליה נוגה שעוברת בימים אלה לדירה חדשה בתל-אביב.
כ-150 נשים, ביניהן נשות עסקים, מובילות דעת קהל, אושיות אופנה, כוכבות רשת, וסלבס, הגיעו בחודש שעבר לקניון עופר רמת אביב לתצוגת אופנה של המותג גלביה –כל השמות מהאירוע קודש לעת FRONT LIFE - התומכת בחיילים קרביים משוחררים. הערב המרגש כלל אירוע ססגוני שניפתח בקוקטייל אופנתי, מינגלינג ותצוגת אופנה שחשפה את קולקציית עונת אביב-קיץ 2025 של המותג. על המסלול צעדו שלל דוגמניות בטווח מידות וגילאים שונים, לבושות בפריטי ריזורט, בוהו שיק, ודגמי חוף יוקרתיים. בין הדוגמניות שצעדו בתצוגה: לאה שנירר, שירז טל, איבונה, גלית פרבר שרצקי, לירון זהבי, ענת בירן פרוסט, מיכל הניג עם הבת סשה, סמדי בומבה ועוד.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!