לפני כ-4 שנים עשו לארץ עלייה סכיני שף יפניים שאינן חסינות לחלודה, אשר הפכו באופן שאולי יפתיע רבים לפופולאריים מאוד אצל חובבי בישול בייתים וגם במטבחים של המסעדות הטובות ביותר בתל אביב
לפני 30-40 שנה הופיע בשוק מוצר מופלא – סכין מטבח שאינו מחליד. סכיני שף מפלדת אל-חלד היו הדבר הבא, סכין שלא צריך לדאוג לתחזוקתו כלל - אפשר להשאיר אותו מלוכלך ורטוב לאחר השימוש בתוך כוס בכיור, ואפילו לשטוף אותו בעזרת מדיח כלים, שהפך גם הוא לפופולארי מאוד באותה תקופה.
הבעיה בסכינים ה"מופלאים" האלה, המצויים היום כמעט בכל בית, היא שהם קשים מאוד להשחזה, במיוחד באמצעים ביתיים, ומכיוון שהם צריכים לעמוד בהתעללות, כמו שכיבה בין כלים מלוכלכים בכיור, או הדחה במדיח בין סכו"ם, הלהבים שלהם צרכים להיות רכים יותר, כך שלא ישברו.
סכיני שף מפלדת פחמן
למה צריך שיהיה לנו במטבח סכין שף מפלדה מחלידה?
לפני כ-4 שנים עשו לארץ עלייה סכיני שף יפניים מפלדות פחמן. סכינים מפלדות אלה, שאינן חסינות לחלודה, הפכו באופן שאולי יפתיע רבים לפופולאריים מאוד אצל חובבי בישול בייתים וגם במטבחים של המסעדות הטובות ביותר בתל אביב.
להצלחה המפתיעה יש מספר סיבות: השחזה – סכיני שף מפלדות פחמן קלים מאוד להשחזה, גם ע"י חובבן. תוך מספר דקות אפשר לקחת סכין שף קהה לחלוטין ולהפוך אותו לחד כתער.
ביצועיים – פלדות פחמן יפניות קשות בהרבה מפלדות אל-חלד המשמשות לייצור סכיני שף מערביים תעשייתיים. סכיני שף יפניים מגיעים בדירוג רוקוול HRC של 60-64 לעומת המערביים המגיעים בקשיות של 52-58 רוקוול בלבד. ככל שהפלדה קשה יותר הלהב יכול להיות חד יותר ולשמור על ההשחזה לאורך זמן רב בהרבה.
הסכינים שכובשים את תל אביב
כדאי למהר ולקנות סכין שף מפלדת פחמן?
סכיני שף מפלדת פחמן דורשים משמעת ואחריות מצד המשתמש, ואי אפשר להתייחס אליהם כלאחר יד. צריך לשמור את הסכין נקי בכל עת, ולשטוף ולייבש אותו מיד לאחר השימוש.
הפלדות היפניות קשות, דבר המאפשר ביצועים מרשימים, אבל אי אפשר להשליך סכין שף יפני לתוך כיור, או לאחסן אותו במגירת הסכו"ם. סכין שף יפני דומה למכונית פורמולה 1 - כלי עדין שמיועד לבצע את המשימה שלו בצורה מושלמת. סכין יפני שלא יטופל בכבוד הראוי יינזק במהירות.
בסופו של דבר, הבחירה היא בין ביצועים ונוחות, אבל הביקורות של המשתמשים מלמדות שמי שעשה את המעבר, וידע להתייחס לסכין שלו בכבוד, לא חזר חזרה לסכין מערבי תעשייתי. אז אם אתם חושבים שאתם מוכנים לשדרג ליפנית, סכין מפלדת פחמן יכול להיות בדיוק מה שחיפשתם.
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!