בית המשפט קבע כי מי שנתן מתנה לבני משפחה לא יכול לבקשה בחזרה לאחר הגירושים של בני הזוג שקבלו את המתנה
בית משפט השלום בתל אביב דחה לאחרונה תביעה להחזר הלוואה על סך 100 אלף דולר, שניתנה בשנת 2008 לבני זוג מיד לאחר נישואיהם, על ידי גיסו של הבעל, לצורך רכישת דירה.
ההלוואה לוותה בהסכם מיוחד, לפיו הזוג יידרש להחזיר את הכסף רק במקרה של מכירת הדירה, העברת זכויות או הפסקת מגוריהם במקום. באופן יוצא דופן, ההסכם השאיר גם אפשרות שהכסף לא יוחזר לעולם, מתוך הבנה שמדובר במתנה, או סיוע משפחתי, בשל מערכת היחסים הקרובה בין הצדדים.
כעשור לאחר מכן, בשנת 2017, נקלעו בני הזוג למשבר בנישואיהם שהוביל לגירושין. במסגרת הסכם הגירושין, שאושר בבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון, העביר הבעל את זכויותיו בדירה לאישה, והיא בתמורה שילמה לו 250 אלף שקלים. בהסכם נקבע גם, שהצדדים יוותרו הדדית על החזר כל ההלוואות שניתנו על ידי בני המשפחה, מתוך כוונה מפורשת למנוע דרישות עתידיות להשבת הכספים.
אלא שזמן קצר לאחר מכן, פנה גיס הבעל אל האישה, בדרישה להחזר ההלוואה שאותה נתן, בטענה שהעברת הזכויות בדירה מבעלה לשעבר אליה, מהווה אירוע המחייב החזר. דרישתו לוותה בתביעה אותה הגיש נגד האישה, לבית משפט השלום בתל אביב, שבה טען כי אין הוא כפוף להסכם הגירושין בין הצדדים, מכיוון שלא נטל בו חלק, ומעולם לא ויתר על זכותו להחזר ההלוואה.
בכתב הגנתה של האישה, ציין בא כוחה, עו"ד אבי גפן, כי התובע ידע היטב על הסכם הגירושין הנרקם בין בני הזוג לשעבר, ולא מחה בזמן אמת על הוויתור שנקבע בו. לטענת עו"ד גפן, התובע יצר בכך "השתק מחמת מצג", ולאור סעיף 39 לחוק החוזים, המחייב לנהוג בתום לב ובדרך מקובלת, הוא מנוע מלהעלות את הטענות הללו כעת.
בנוסף, צירף עו"ד גפן את בעלה לשעבר של הנתבעת כצד ג' לתביעה, וביקש להשית עליו את החזר ההלוואה במקרה שבו תחויב האישה בכך, וזאת משום שהבעל התחייב במסגרת הסכם הגירושין כי כל ההלוואות שניתנו על ידי בני משפחה בטלות.
כבוד השופט רונן אילן מביהמ"ש השלום בתל אביב, קיבל באופן מלא את עמדתו של עו"ד גפן וקבע בהחלטה נחרצת כי התובע פעל בחוסר תום לב ברור ומכוון.
לדברי השופט אילן, התובע ידע היטב על סיכומי הצדדים במסגרת הסכם גירושיהם, ולא מחה עליהם בזמן אמת. בעצם חוסר התנגדותו של התובע להסכם הגירושין הוא יצר למעשה 'השתק מחמת שתיקה'.
השופט גם מתח ביקורת על התנהלותו של הגיס. לדבריו, כוונתו הייתה לאפשר לבעל לשעבר ליטול מהנתבעת את מלוא הסכום שאליו התחייבה, ולהציג בפניה את הדרישה להחזר ההלוואה רק לאחר שכבר שילמה את מלוא הכספים, וכאשר כבר אין באפשרותה יותר להיפרע מבעלה לשעבר.
בסופו של דבר, דחה השופט אילן את התביעה להחזר ההלוואה, ופסק כי קרוב המשפחה ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 50 אלף שקלים.
כמו כן, ציין השופט, כי גם אילו היה מקבל את התביעה, הבעל לשעבר הוא זה שהיה מחויב במלוא התשלום בסך של 250 אלף שקלים אותו שילמה לו הנתבעת במסגרת הסכם גירושיהם. תשלום זה היה מושת עליו, מכוח שילובו בתביעה בהודעת צד ג', ובשל הפרתו את ההתחייבות כלפי אשתו לשעבר – לפיה כל ההלוואות שניתנו מצד בני משפחה בטלות עם החתימה על הסכם הגירושין.
בשל כך, קבע השופט כי הודעת צד ג' נגד הבעל לשעבר אמנם בטלה, אך חייב אותו בהוצאות משפט נוספות לזכות האישה, בסך של 20 אלף שקלים, ובתשלום האגרה שהוטלה עליה במסגרת ההליך.
לדברי עו"ד אבי גפן "פסק הדין השיג צדק, וקבע באופן תקדימי, כי הסכמי גירושין מחייבים גם צדדים שלישיים, גם אם לא היו מעורבים בהשגתם".
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".